Veni Vidi Vissie
Veni Vidi Vissie Forum Index
Het drijvend aquarium forum
 Nano wedstrijd Veni Vidi Vissie

De inzending van: P4HOUT

Nano

Overzicht

PascalvdN
 

Marco A.

Algemene indruk: De bak heeft duidelijk nog een groeispurt nodig. Dan zullen ook de nu overheersende algen verdwijnen. Voor een kleine bak als een Aqua-40 is het verstandig slechts 1 soort decoratiemateriaal te gebruiken. Gezien de mooie steensoort zou een mogelijkheid zijn dit uit te breiden. Als de planten beter gaan groeien heeft de compositie wel potentie.

Planten: Mede door de algproblemen ogen de planten niet fris. Het is dan ook afwachten welke het wel en niet gaan redden.

Dieren: Oto’s zijn een leuke keuze voor een klein bakje. Er zouden zelfs nog een paar soortgenootjes bij kunnen voor dit groepsdier.


Willem v/d K.

Totaal: Werk de techniek beter weg , zand langs de voorruit is storend , Groei is in dit geval compositie verbeterend. Ik mis hier een plafond !

Planten: Hinderlijke alg op Anubias , Rotala en Potamogeton mogen toch wel wat forser.

Vissen: MMmm 12 Ottocinclus , rest is oke.


Vic T.

Tank as a whole Very nice arrangement and good contrast of colors. Unfortunately, the tank is not mature enough and the plants have not grown sufficiently. Algae is also obvious. I would like to see this tank again when the plants are growing well.

Plants Good choice of plants, but more care must be taken to ensure good growth.

Fish/Animals Lack of fish.


Planta

De planten moeten nog duidelijk aanslaan. Stenen en hout ( beide fraai) is wat teveel van het goede hier.


Erik P.

Deze bak heeft een aardige sfeer als je hem zo ziet, hij moet nog wel ingroeien. Er is ook flink wat alg te zien, jammer. Op zich is in zo’n klein bakje werken met twee decoratie materialen lastig, maar hier is het niet storend, vooral als het hout is volgegroeid. Je hebt wel een aardige rand zand zichtbaar, daar kan je een stuk tape voorplakken zodat het niet zichtbaar is.

Pas wel op dat de twee Rotala’s die je in de bak heb staan ondanks dat ze van kleur verschillen erg veel op elkaar lijken in een klein bakje gaat dat erg storen. De gayi kan je een stukje over het oppervlak laten groeien, dat geeft je daar een erg sterk punt.

Leuk vis/dier keuze, ik zou alleen het schooltje otto’s een beetje uitbreiden. Het kan dat het wel saai wordt doordat je geen vrijzwemmers erin heb.


Aquarium:
Aqua-40 (27 liter)
Techniek:
Aqua-Flow1
150 watt thermostaat
Philips PL-S 840
Planten:
Hygrophila Polysperma
Potamogeton gayi
Rotala spec. Green
Rotala rotundifolia
Sagittaria Subulata
Anubias Nana
Dieren:
5x Otocinclus Mariae
7x Cardina BreviataNano

Overzicht

PascalvdN