Veni Vidi Vissie
Veni Vidi Vissie Forum Index
Het drijvend aquarium forum
 Nano wedstrijd Veni Vidi Vissie

De inzending van: Nano

Jeffrey

Overzicht

P4HOUT
 

Marco A.

Algemene indruk: Een leuk bakje waarbij ik me echter afvraag waarom boven deze bak gezien de vis- en plantenkeuze een extra PL er bij is gezet. Daardoor oogt het allemaal wat fel en dus wat minder natuurlijk en rustig. En de vissen stellen die extra verlichting niet zo heel erg op prijs, en deze planten hebben het ook niet nodig. De kleine, maar vooral afwijkende, steentjes doen afbreuk op het geheel. Door de plaatsing van de 2 grote stukken steen en de linkerbos Limnophila is een leuke dieptewerking gecreëerd. Het plukje javamos tussen de 2 stenen is een leuk detail.

Planten: De planten ogen fris en zijn goed gekozen voor deze bak.

Dieren: Ik ben geen fan van Apistogramma’s in een dergelijk kleine bak. De mannen kunnen nogal eens ruw zijn voor de vrouwtje die dan niet ver genoeg van hem weg kunnen vluchten. Bovendien; plaats voor meer dan 1 vrouwtje is voor dit haremdier niet te realiseren.


Willem v/d K.

Totaal: Techniek kan toch wel beter worden weggewerkt , liever geen 2 soorten steen , rust maken.

Planten: Vallisneria spiralis en Limnophila sessiflora groeien bruut hard, Limnophila oogt erg vers

Vissen: Apistogramma is polygaam , meerdere vrouwen dus , mannetje kan 8-9cm groot worden. Ik vind deze vis hier absoluut niet op z’n plek , liever een echte dwerg. Ottocinclus leeft in groepen (12)


Vic T.

Tank as a whole Very nice arrangement, but the midground is too bare and the bottoms of the background plants are exposed. Choosing slightly darker plants will help set off the color of the fish.

Plants Very healthy growing plants. The moss is too messy and looks dusty. will look better when it is established and grows denser.

Fish/Animals Excellent!


Planta

Fraai bakje met erg mooie grote stenen. Helaas passen de ronde keitjes daar niet goed bij, Verwijderen.


Erik P.

Op het eerste gezicht een erg leuke bak, probeer niet twee soorten stenen te mengen zo dat is minder mooi, breek een stuk versteend hout in kleine stukken en vervang de keitjes, daarmee wordt je bak een stuk sterker.

Leuk planten contrast, de Limnophila sessiflora groeit wel erg snel hou daar rekening mee, een andere fijne soort plant die minder hard groeit is hier misschien beter op zijn plaats, maar zoals gezegd het contrast is prima.

De vissen worden te groot voor deze bak, beter kan je bijvoorbeeld de Dario dario erin doen. De otto’s kunnen wel in een grotere school.


Aquarium:
Aqua-40 (27 liter)
Techniek:
Aqua flow 1
Superfish combi heather 75W
Velda floral Co2
2x 11 Watt PL verlichting Tropical&fresh.
Planten:
Sessiflora
Vallisneria
Javamos
Dieren:
2 Otocinclus affinis
2 A.Cacatuoides
plattegrond:
1=steen
2=Vallisneria
3=Sessiflora
4=Co2
5=Keien
6=Filter
7=Verwarming.Jeffrey

Overzicht

P4HOUT