Dealers op de Aqua Terra Markt 2007 te Veenendaal

02-04-2007 door Akela

Het is 22 mei 2019, 4:04


Kort nadat het nieuwe moderator team was aangetreden, kwam er een berichtje voor de nieuwe moderators van Dina met de titel “Dit hoort er ook bij...”, met daarin de vraag (?) of we ook op de beurs aanwezig wilden zijn, achter de VVV kraam, en niet er voor. :shock: Dat stond niet in mijn arbeidscontract!

Na druk overleg en nadat bleek dat niet alle beheerders aanwezig zouden zijn, hebben we als nieuwe mods maar toegezegd. BertE had wel al een afspraak staan die zondag. Maar dat zou hij wel oplossen. Met als gevolg dat Bert zenuwachtig heen en weer liep tussen onze stand en de stand die zo ongeveer naast ons stond ;) En alweer werden de arbeidsvoorwaarden gewijzigd! :???: Nu hoorde opeens ook het schrijven van verslagen van bijeenkomsten tot mijn taken, om over fotograferen nog maar te zwijgen! En het gevolg is dat ik nu het toetsenbord ter hand neem

Het was vroeg op zondag, 8.00! :cry: En nog wel op een dag dat beide kids uit huis zijn. En dat allemaal om te zorgen dat we 1 uur eerder dan de bezoekers aanwezig zouden zijn. In Veenendaal aangekomen zag ik al snel MartinK en SugarLevi staan.

Wij samen de hal naar binnen, waar al snel bleek dat we de eerste van het VVV team waren. Al snel kwam de rest (BertE, Ton, Yme, Kardinaaltje en onze Opzichter) er ook aan. Dus konden we onze stand gaan aankleden, terwijl een van onze sponsoren Fons van De Aquariumwinkel ons rugdekking bezorgde ;)

Voor de aankleding werden allerlei spulletjes te voorschijn getoverd, van een licht slang, groen papier (de stand was zo groot dat 9 meter papier niet genoeg was :lol: ) tot vinger popjes in de vorm van visjes. Waarom er toevallig draadjes aan vinger popjes zaten is me niet helemaal duidelijk. Het schijnt dat een niet nader te noemen beheerster 1,5 uur bezig is geweest met die draadjes aan de vinger popjes te maken. :roll:

Afbeelding

In de tussen tijd worden nog snel wat ruil en verkoop zaken klaargemaakt, want het was wel vroeg die ochtend, en om dan ook nog vroeger op te staan om die zakjes te vullen ........ ;)

Afbeelding

Ook werd duidelijk waarom we zo vroeg aanwezig moesten zijn, vanaf 10.30 begon al allerlei publiek door de hal te lopen, blijkbaar had de maan de goede stand bereikt. :lol:

Dus maar snel onze stand verder klaargemaakt, met de nieuwe VVV pennen (die hard op weg zijn net zo een legendarische status te krijgen als de VVV T-shirts), VVV kalenders, de flyers, en ……… snoepjes! Je moet mensen toch ergens mee lokken. Lekkere paas eitjes in gepakt in mooi VVV groen zilver folie, dropjes en spirulina-groene korrels, waarvan niet duidelijk was of het nu snoepjes, koi voer of konijnenvoer was.

En natuurlijk stond de hele dag een mooie trofee op onze tafel: de Willem van der Klooster-Award

Afbeelding

We hadden zelf ruilmateriaal meegenomen, maar toen kwam dealer Willem en in no time lag de tafel vol met planten. Veel verpakkingsmethoden passeerde de revue die middag, het meest opmerkelijke was toch wel een spinazie pot met hoornblad erin. :???: Het duurde wel nog even voordat de bezoekers doorkregen dat we gratis planten weggaven: “Ohh, is dat Gayi? Ja, dat hebben we net gekocht. Je kunt hier de planten gratis meenemen? …….”

Afbeelding

Van Willem zijn we ook niet meer af gekomen die middag, telkens liep hij weer weg om de andere stands te gaan bekijken, en dan kreeg hij weer telefoontjes, werd door vele (voor hem) wildvreemden aangesproken, en door (net zo wildvreemde :shock: ) dames gekust en geknuffeld :lol: Van tijd tot tijd dook onze knuffelbeer weer op van onder onze stand ;)

Afbeelding

De ruilgoederen bleven maar binnenkomen, zo ook johnnyf22, die bijna 2 dagen bezig was geweest met een paar siamensis uit te vangen, en zo ongeveer de helft van zijn planten bestand eruit had moeten halen. Johnny heeft wel nog wat zweetdruppeltjes gelaten, want lange tijd zag het eruit dat hij zijn visjes weer mee terug kon nemen.

Afbeelding

Terwijl de dealers binnen stroomden, werd het ook al drukker bij onze stand. Regelmatig stond men rijen dik om de planten, flyers en pennen in ontvangst te kunnen nemen. Onder goedkeurend oog van ons zeer gewaardeerd internationaal jurylid werden de planten verhandeld.
Het gerucht ging rond dat die vrouw op de foto eigenlijk Kardinaaltje was,
voor de camera kwam ze niet verder dan: "weg paparazzi" en: "geen commentaar" ;) We hebben haar daarna ook niet veel meer gezien, onder het mom van: "ik ben pennen uitdelen" was ze steeds weer weg. Ook hier draait de geruchten machine weer op volle toeren want de pennen schijnen als steek wapens uitgedeeld te zijn :???: Enig goed werk kan Kardinaaltje echter niet ontzegt worden, er zijn weer nieuwe sponsor gesprekken opgestart.

Afbeelding

Zoals al gezegd, er werd gedealed bij het leven, of het nu Kardinaaltje was met haar broodjes, of yme die vakkundig zorgt dat alle handelswaren snel verdwenen zijn (al dan niet in zijn eigen tas :badgrin: ;) ). Het gevolg is dat hij de komende maanden waarschijnlijk bezig is met alle plantjes toesturen aan de rechtmatige eigenaren :lol: De bezoekers konden het soms echt niet geloven, torenslakjes? Helemaal gratis? :shock:

Afbeelding

Er hing iets in de lucht, het zal de lente en het lenteweer wel geweest zijn, maar overal waar je keek zag je weer dealers. Zoals deze 2 individuen die heel verschrikt opkijken. Waar rook is, is vuur. Met zo'n schuldige betrapte blik in de ogen, kan het toch niet helemaal legaal geweest zijn :lol: ;)

Afbeelding

Van af het begin van de dag werd al gefluisterd dat een van de twee afwezige beheerders heel misschien nog langs zouden komen. En jawel hoor in het begin van de middag werden ze aan de andere kant van de zaal al gespot. Marco en Sieldra hadden hun nakweek voor het eerst mee naar buiten genomen. Overal om me heen werd er geroepen om veel foto's van de kleine, maar wie wil zo'n heerlijke baby wakker maken met zo'n felle flits. Toch maar snel een foto gemaakt, alleen Liam is zo'n schitterende baby, mijn camera was helemaal van slag, en die ene foto bleek achteraf mislukt :cry: :oops: Dat alles een prijs heeft beseften de jonge ouders na thuis komst toen bleek dat Liam aardig van slag af was. Ze hadden het kunnen weten als ervaren aquarianen/terrarianen dat je jongbroed zoveel mogelijk met rust moet laten ;)
Niet alleen Liam was van slag, want de jonge vader was helemaal vergeten tussen de plantjes te zoeken naar een plantje van onze dealer beer, en moest na vertrek uit de hal nog terugkomen om de vuurtjes voor zijn schoonpa op te pikken.

Afbeelding

Het was leuk om te zien dat een aantal sponsoren van ons ook aanwezig waren. Hopenlijk dat we een volgende keer een van onze andere sponsoren kunnen ontmoeten op een beurs: Aquadistri, Aquacompleet, Discus Centrum Amsterdam.

De Aquariumwinkel:
Afbeelding

Decoroza:
Afbeelding

Aquatotaal:
Afbeelding

Niet aanwezig met een stan maar wel op bezoek was Rob van Aquaplantsonline:
Afbeelding

Er was één VVV lid voor wie er wel iedere dag een beurs kon zijn, tenminste totdat hij zijn prijs officieel overhandigd krijgt: Hans7 mocht hem even vast houden. Onder toeziend oog van De Opzichter, die de beker (of moet ik zeggen Hans) niet uit het oog verloor:

Afbeelding

Maar weer terug naar onze dealers, beter gezegd een van de kikker dealers. Op de volgende foto's staat ook een stel wat zich op nakweek aan het voorbereiden is. Een betrouwbare bron wist te vermelden dat het een controversiële aankoop was die hier afgesloten werd. Verder niets dan goeds over onze schoolmeester, een kei van een vent, hij plukt de keien dan ook zo maar uit de lucht. ;)

Afbeelding

En waar dealers zijn, zijn ............. honden die al dat stof opsporen. Het moet gezegd worden deze hond is baanbrekend bezig, om niet te zeggen dat Aycko (zoals deze mooie hond heet) een trendsetter gaat worden: hij lijkt niet op zijn baasje, Aycko is namelijk wel rustig :lol: ;) Zijn baasje heeft over een half jaartje trouwens een klein aquarium in de aanbieding ;)

Afbeelding

En ach je ziet ook heel speciale dealers, zoals deze vis dealers. Johnny was heel blij dat deze flinks siamensissen niet meer in zijn bak terug hoefde. En Guppekup was een tevreden nieuwe eigenaar. De laatste bezoeker op de beurs, net voor het einde nog binnengeslopen. Het VVV team heeft het niet meer meegemaakt, maar we hebben wel heel sterk het vermoedden dat hij rond is blijven lopen totdat iedere stand afgebroken was.

Afbeelding

Dan hebben we bijna alle dealers gehad, een van de laatste die gespot werd is deze doos.

Afbeelding

Wonder boven wonder heeft deze Modder Eter een plekje in een boekenkast weten te vinden voor de inhoud van deze doos ;)

De voorbereidingen voor de volgende beurs zijn al getroffen, de stickers met naam en avatar erop voor beheer en mods zijn al getest. De ervaringen moeten nog geëvalueerd worden.

Afbeelding

Ten slotte nog een oproep, er zijn een aantal visjes gestolen van onze kraam, het schijnt dat de stakker al zijn geld aan aquarium/terrarium spullen heeft uitgegeven, maar een knuffeltje voor de kleine kon er niet meer af.

Afbeelding

Voor mij is dan ook de conclusie van deze dag: gezellig, leuk en voor herhaling vatbaar.

ps.

Het schijnt ook leerzaam te zijn geweest, zo heeft een VVV lid nu gezien wat een beamer is: een diaprojector die je aan een computer aan kunt sluiten ;)
Geplaatst: 01 maart 2008, 20:25
van: Opzichter
Gewijzigd: 17 jan 2010, 17:40
van: Opzichter
Bekeken: 2073

[ Toon onderwerp ]

Keer terug naar Beursbezoeken als VVV