NBAT-beurs door de bril van een Belg

27-03-2006 door Wimlet

Het is 22 mei 2019, 3:37


Verslag van de NBAT-beurs door een BelgZondag 26 maart was het dan zo ver. Ondergetekende (Wimlett) en zijn oom vertrokken rond 9.15u naar de NBAT-beurs in Veenendaal. Lang daarvoor was ik al wakker. De nachtrust was kort en woelig. Hoe zou het daar meevallen in het verre Veenendaal? Zou het de moeite zijn om er 155km voor te tuffen?


Ineens schoot me te binnen dat ik van iedereen plantjes kreeg maar dat ik eigenlijk niet echt iets had om hier voor in ruil te geven. Dus ging ik nog eventjes vlug naar de winkel om de hoek een paar versnaperinkjes halen voor de VVV-stand. Iets voor ’s middags te eten nam ik niet mee want op beurzen is er altijd iets te eten. :roll:
Stipt om 9 uur arriveerde mijn oom. We hebben samen nog een kopje koffie gedronken en eventjes naar mijn bakje getuurd en zijn toen vertrokken.


Op weg naar Veenendaal lekker gediscussieerd over onze toekomstplannen en het aquariumhouden in het algemeen. De route bleek echt simpel en we zijn dan ook vlot in Veenendaal geraakt .
In Veenendaal gearriveerd toch eventjes moeten zoeken want in mijn routebeschrijving stond: “Over de spoorweg onmiddellijk links afslaan”. Het woordje “over” bleek vervangen te moeten worden door “voor”… :doubt:
Gelukkig had ik een plannetje van Veenendaal bij en zijn we toch aan de Veenendalhal gearriveerd rond 11.15.


Goed op tijd dachten we. :???: De beurs begon nl. pas om 11 uur… Na twee rondjes op de parking bleek er al zeer veel volk te zijn voor een beurs die nog maar een kwartiertje bezig was? Dan maar wat verder in de Nijverheidslaan gaan parkeren.


Nog voor we binnenkwamen zag ik de VVV-stand al staan door het grote raam. We zijn zonder probleem gratis binnengeraakt. De VVV-stand was vlakbij de inkom maar toch moesten we ons een weg banen door de mensenzee.


Ik was best wel een beetje zenuwachtig om de mensen waar ik dagelijks contact mee heb in “real-life” te ontmoeten. Het blijft toch een raar gegeven een forum. Mijn angst bleek ongegrond en ik werd hartelijk verwelkomd door Kardinaaltje, Marco Aukes en Sieldra, Marcombv, Apisto en John.kraak. De VVV-stand was leuk ingericht met projectie van het forum, flyers en de mannen in hun trouwpak :lol: . Wel viel de staanplaats een beetje tegen omdat de stand net aan een groot raam lag en de projectie daardoor niet echt tot z’n recht kwam.
Ook kon de stand concurreren wat het plantenaanbod betrof t.o.v. professionele plantenhandelaars.


Als bleek dat de beurs al meer dan 1.50u bezig was zijn we maar aan onze ronde begonnen. Het was echt drummen en er werd nog net niet gevochten voor visjes en plantjes. Toch heb ik in deze drukte enkele plantjes gekocht en enkele boeken. De prijzen waren zeer goedkoop t.o.v. de gangbare prijzen in België. Nadat we onze jassen en aankopen gedropt hadden op de VVV-stand was het tijd om iets te gaan eten…


Het beste wat ik kon vinden was een broodje met kaas met een minicolaatje in een overvol “hok” waar een frituurgeur hing die zich over de ganse hal verspreidde… :|
Samen bij mensen aan een tafeltje gaan zitten want plaats was er in dit kruipkot niet. Was dit een afknapper zeg. Volgende keer dat ik zoiets doe neem ik m’n boterhammetjes gewoon mee…


Ondertussen was de drukte al fel geminderd en na nog wat keuvelen aan de VVV-stand zijn we de tentoonstelling van de plaatselijke aquariumvereniging gaan bekijken.
Er waren meer aquaria dan gehoopt maar de kwantiteit overtrof de kwaliteit. Sommige bakken waren een beetje verwaarloosd en de algen weelde tierig. Toch waren er een paar pareltjes bij en al bij al heb ik toch nog interessante ideeën opgedaan voor mijn toekomstig aquarium. Ook heb ik een paar leuke fotootjes kunnen maken.

Afbeelding


Terug op de beurs bleek deze op zijn laatste voeten te lopen. Toch nog eens een rondje gedaan. De prijzen gingen aan sommige kraampjes nog een stuk naar beneden dus mijn oom werd wel in de verleiding gebracht om een koppel Malawi’s te kopen. Uiteindelijk hebben we daar toch maar van afgezien. De reis naar België was nog lang en we waren niet echt voorbereid om levende have mee naar huis te nemen. Maar handel is er zeker geweest op de beurs. De kraampjes vol vis leken grotendeels leeg nu.


Dan ben ik mijn zakjes gaan ophalen aan de VVV-stand en kreeg gelukkig nog een broodje aangeboden van Kardinaaltje. Van iedereen afscheid genomen maar dan gebeurde het onvermijdelijke… Ik vergat een zakje met plantjes. :doubt: Maar dat besefte ik pas toen ik thuiskwam…


Volgend jaar kom ik zeker terug al was het maar om iedereen nog eens terug te zien.


Nog een paar dankwoordjes :

Aan het VVV-bestuur voor de hartelijke ontvangst, de gastvrijheid en het in bewaring houden van m’n spullen.
Kardinaaltje; door haar heb ik niet met een lege maag naar huis moeten rijden.
Iedereen voor de massa plantjes.
Marco en Dina voor het opsturen van m’n vergeten plantjes.


En aan al wie ik gemist heb. Ik zie jullie in Antwerpen. :cool:


Groeten,
Wim(lett)
Geplaatst: 01 maart 2008, 20:25
van: Opzichter
Gewijzigd: 17 jan 2010, 17:31
van: Opzichter
Bekeken: 1315

[ Toon onderwerp ]

Keer terug naar Beursbezoeken als VVV