Op bezoek bij Aquadistri

30-12-2005 door Kardinaaltje

Het is 22 mei 2019, 3:57


Hallo beste lezers,

Een aantal weken geleden waren we op persoonlijke titel uitgenodigd, door Maurits, bij Aquadistri om een kijkje achter de schermen te nemen. Vandaag was de grote dag en met gevaar voor eigen leven zijn we er heen gegaan. De zogenaamde gladheid trotserend. Het bloed kruipt, waar het niet gaan kan als aquarioot. Dit soort exclusieve rondleidingen worden nooit gegeven aan particulieren, echter vanwege de sponsoring door aquadistri B.V. is er een eenmalige uitzondering gemaakt.
Aquadistri is een internationale marktleider van vele aquarium- en vijverprodukten http://www.aquadistri.com/site_start/

We werden ontvangen in een ruimte, waarin schappenvoorbeelden staan voor winkeliers.
Alle produkten, die deze onderneming in zijn assortiment heeft, stonden daar uitgekiend ten toon gespreid. Naar mijn persoonlijke idee; de ideale “winkel”.
Ik kon het dan ook niet laten een verzoekje te plegen tot het bekijken van de kleinste AquaPro Sp filter. Zelfs ik kon dit filter makkelijk bedienen en dat wil wat zeggen en nog veel leuker ik heb stiekem de Europese primeur gezien, het nieuwe zelfaanzuigende filter wordt namelijk pas vanaf volgende week voor het eerst aan de detailhandel uitgeleverd.

Daarna liepen we door een enorme hal, waarbij er vooral in de hoogte is gewerkt. Duizenden dingen voor alles, wat de aquariaan zich maar wensen kan. Zoveel Aqua 40’s zal een mens niet snel in zijn leven tegenkomen. Het magazijn is gigantisch.
Vervolgens liepen we door naar een andere ruimte, waarin de Aqua 65’s staan. Deze zullen z.s.m. worden aangepast aan de wensen van de consument.
Het binnenfilter wordt met zuignappen makkelijk afneembaar gemaakt en met een nieuw pompje is ook het geluidsprobleem verleden tijd.

Vervolgens begaven wij ons richting “visflatgebouw” zoals men dat daar noemt.
Drie grote verdiepingen met vissen. We wisten niet, wat we zagen. Ik ga ze niet allemaal opsommen.
Alleen met duiken heb ik zoveel vissen bijeen gezien. De vissen worden stuk voor stuk zeer goed gehouden en alle bakken hebben een gescheiden systeem, eigen schepnetjes etc waardoor de kans op besmetting is beperkt. De dieren zien er ronduit zeer gezond uit.
En toen….alle trappetjes weer af en via de uitgaande bestellingen-afdeling zijn we in de koudwaterzone terecht gekomen.

Zelf, heb ik niet zo’n verstand van koudwatervissen, maar ik kan nu redelijk een Japanse koi van een andere onderscheiden. Wat een kleurenpracht. Bovendien heb ik nu ook kunnen zien, hoe groot een sluierstaartgoudvis kan worden.

Het trajekt zette zich voort richting kantine en kantoren, waar we een enorme showbak aantroffen. Daar konden we ook wel nog uren blijven hangen, maar de tijd brak aan weer richting huis te keren.

Tot slot willen we Maurits bedanken voor de voortreffelijke rondleiding en de gastvrijheid.

Marco en Dina.
Geplaatst: 01 maart 2008, 20:25
van: Opzichter
Gewijzigd: 17 jan 2010, 17:11
van: Opzichter
Bekeken: 1395

[ Toon onderwerp ]

Keer terug naar Forum meetings