VVV op bezoek bij de NBAT

30-10-2005 door Kardinaaltje

Het is 22 mei 2019, 4:40


Geachte lezers,

29 oktober 2005 was het dan zover. Het leek het beheer van VVV wel een leuk idee om een stand te huren op de NBAT beurs om het forum wat meer onder de aandacht van aquariumhoudend Nederland en België te brengen. Zo gezegd, zo gedaan.

Vroeg uit de veren dus. Via Amstelveen en Alphen aan den Rijn, omdat er wat mensen opgepikt moesten worden, op naar de Veluwehal in Barneveld.

Onze stand was snel opgebouwd. Er moest alleen het Ă©Ă©n en ander worden aangesloten, wat T-shirts representatief worden opgevouwen en flyers neer te leggen.

Afbeelding

Afbeelding

Kort daarop kwam onze buurman de Aquariumwinkel binnen en ging een wagen vol geladen uitstallen inclusief een tas vol met proviand. Nog bedankt voor de koekjes.

Afbeelding

Toen de zaal open ging voor het publiek bleek de belangstelling groter te zijn, dan verwacht.
Vele bekende en onbekende gezichten kwamen langs, waaronder Willem van Wezel en zijn gezin. Zij kwamen een kolonie Appelslakken en een berg planten afgeven, gratis bestemd voor VVV leden en leden in spé op dat moment. Alles is vergeven.
Op zich best wel een griezelige gewaarwording, al die natte zakjes naast de apparatuur.

Dat ging zo de hele dag door. Helaas heeft niet iedereen, iedereen kunnen treffen, omdat deze dag nog meer te bieden had, dan alleen een hobbybeurs. De NBAT vierde zijn 75 jarig bestaan en de presentaties en uitslagen van de LHK werden in een andere zaal getoond.
Hierdoor wisselden de vertegenwoordigers van VVV elkaar achter de stand af.

In de middag werden de loten getrokken voor de dimmers, die Floramate ter beschikking heeft gesteld, ter viering van de 1500 ste gebruiker op VVV.

Afbeelding

Tussen de bedrijven door werd de VVV stand ook nog als “uitwisselplek” cq. “gekochte-waar-stalling” van allerlei aquarium gerelateerde zaken gebombardeerd.

De verkoop van de T-shirts verliep ook voorspoedig. Het was leuk om te zien dat veel mensen deze ook meteen aantrokken, waardoor je de hele dag al die T-shirts voorbij zag wandelen.

Opvallend was, dat er de hele dag twee heren uit Japan rondliepen. Deze kwamen ook bij de VVV stand aan en enigszins twijfelend (dat zal met het geschrift te maken hebben gehad) pikte Ă©Ă©n van deze heren ook een flyer op. Licht buigend bood ik er nog een aantal aan, waarop de bekende Japanse vriendelijke giechel volgde. Flits, flats, flits en we waren op de gevoelige plaat vast gelegd. Ze maakten nog wat notities en vertrokken weer.

Het moment was aangebroken om de uitslagen van de LHK bij te wonen. Omdat niemand van de VVV stand deze wilde missen, werd de boel afgebroken en ingepakt. Het afbreken werd wat al te letterlijk genomen door Dhr. Aukes, want die vond het nodig op de valreep nog even tegen een pc aan te trappen.

Nu iets over de presentaties van het mooiste wat Nederland te bieden heeft op het gebied van de vivaristiek. Deze liepen wat uit, maar desalniettemin zéér de moeite waard om bij te wonen. Het mooiste van het mooiste schoot voorbij op de diaschermen en de commentaren waren uiterst subtiel en leerzaam.

Uiteindelijk; de uitslagen…….
Op zich is het al een hele prestatie daar op het podium te staan. Twee prominente VVV leden stonden te prijken en te glimmen op hoogte. Hans7 met zijn palludarium en Ă©Ă©n van de weinigen met een flinke hoeveelheid water erin en Willem van Wezel met zijn gezelschapsaquarium.

Het bekendmakings-systeem zat spannend in elkaar, waardoor ik zelfs wat zenuwachtig begon te worden. Hans7 maakte op het podium een manoeuvre van de opwinding, welke in het midden lag van het consumeren van zijn T-shirt en het over zijn hoofd trekken van het textiel.
Het resultaat leverde een 5e plek op voor Hans7. Een enorm knappe plek voor een palludarium, wat “maar” anderhalf jaar draait. Hans7 is vanaf heden Hans de 5e op VVV.
“Bedankt voer die bloemen” Hans….

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

En toen…..Willem van Wezel met zijn oogverblindend gezelschapsaquarium…sidders en bibberssss..
Een eervolle 2e plek. Nu zou je denken; helaas geen 1e plek…..maar het gegeven dat een deelnemer daar überhaupt staat is al een soort overwinning. Vandaar dat Willem van Wezel nu op VVV Willem de Veroveraar is.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding


Voor de complete uitslag van de LHK, verwijs ik graag hierheen

http://www.cbkm.nl/down/Uitslaglijst%20LHK%202005%20DEF.doc

Na de felicitaties en wat na genieten buiten op het plein op deze zonovergoten dag, is het beheer een hapje gaan eten. Een “vreemde eend in de bijt” ging gezellig met ons mee, te weten Jaap.
Na dit gezellig tafelen zijn we huis/bootwaards gekeerd en denk ik met veel genoegen aan deze lange, vermoeiende, maar zeer leuke dag terug.

Tot slot wil ik alle mensen bedanken voor de belangstelling en de promotie van VVV, in het bijzonder, maar niet noodzakelijker wijze in deze volgorde:

Apisto
Marco Aukes
Sieldra Lissenberg
Yme
Marco van den Heuvel
Willem van Wezel
Hans7
Howling
MartinK voor de oppas
De hele achterban van de NBAT
Jaap Floramate: http://www.flora-mate.nl/site/index.html
Fons van der Hart De Aquariumwinkel


Note: volgend jaar komen er stropdassen met het VVV logo.

Is getekend,

KarDINAaltje.
Geplaatst: 01 maart 2008, 20:25
van: Opzichter
Gewijzigd: 16 nov 2010, 19:57
van: Opzichter
Bekeken: 1872

[ Toon onderwerp ]

Keer terug naar Beursbezoeken als VVV