colisa chuna

15-04-2006 door Diesel

Het is 17 dec 2018, 19:41


De colisa chuna.


Oftewel de honing goerami. Naar mijn mening 1 van de mooiere labyrinthen.
Het visje heb ik eens gepakt omdat ik eens iets anders wou. Aangezien ik niet 1 van de grootste bakken heb was dit toch wel een leuke keuze vond ik.

Ik heb er nooit geen spijt van gehad,wat een prachtig beestje is dit! Zijn kleinigheid doet niets af aan zijn kleuren pracht en zijn gedrag. Ook is het een trots visje dat zijn kaas niet van zijn brood laat eten door grotere medebewoners in het aquarium.

Hij voelt zich het beste thuis als hij schuilmogelijkheden heeft en hij zal zich perfect thuis voelen als hij daar ook nog een drijfplant bij toe kan voegen.
Geef hem echter wel een stevige drijfplant zodat hij zijn schuimnestje in de plant kan maken aangezien ik eigenlijk nog nooit zo,n slechte schuimnest bouwer heb gezien.

De vis word in een paartje gehouden en ik denk dat er zelfs wel 2 vrouwen op 1 man mogen.
Dit brengt ook de moeilijkheid van dit visje mee.
Hoezo zul je zeggen:
Het is namelijk een meester in het camoufleren van zichzelf. Het mannetje kan zich perfect camoufleren als een vrouwtje mochten er dominantere mannetjes in de buurt zijn.
Het zal u dan ook vaak gebeuren dat u denkt een vrouwtje mee naar huis te nemen wat later een mannetje blijkt te zijn. Maakt niet zo heel veel uit aangezien je makkelijk meerdere koppels bij elkaar kan plaatsen.
Nadeel is dat als er niet genoeg vrouwtjes zijn de mannen wel eens willen vechten.
Dus mocht u naar uw aquarium zaak gaan ,probeer dan om als het een mannetje mocht zijn te regelen dat u die mag omwisselen.

Het visje voelt zich het beste thuis in een water met de volgende waardes:
PH 6,5 tot 7
GH 8 tot 12
Watertemperatuur 24 tot 28 graden
De visbezetting van uw aquarium kan het liefst niet met al te agressieve vissen aangezien hij daar dus echt niet van houd.
Al te veel stroming is ook iets waar deze kleine labyrinth niet van houd
Het visje word ongeveer zo,n 5 cm groot

Thor Warnawa :|
Geplaatst: 01 maart 2008, 20:25
van: Opzichter
Gewijzigd: 17 jan 2010, 17:00
van: Opzichter
Bekeken: 1226

[ Toon onderwerp ]

Keer terug naar Dieren