Ciliata - 22april - lezing over paludariums - Van der Klugt

Hier kunt u alle informatie over de aankomende bakkenschouwen, meetings en evenementen vinden. De afspraken staan in de kalender, je kan inschrijven via de meetings en de eventuele verslagen bij de artikelen.

Moderators: hans7, BertE, Ton, SugarLEVI

Ciliata - 22april - lezing over paludariums - Van der Klugt

Berichtdoor Jeffreyf » 15 apr 2014, 14:18

Op DINSDAG 22 APRIL 2014 zal de heer Loek van der Klugt op deze bijeenkomst een digitale lezing presenteren met de titel:

OVER RIPARIA, AQUA-TERRARIA EN PALUDARIA

Leden en iedereen die meer wil weten over deze boeiende hobby is welkom tijdens deze interessante, leerzame en gezellige bijeenkomst die gehouden wordt in de zaal "de Graaf van Ridderkerk" van Uitgaanscentrum Jaap van der Graaf, Kievitsweg 107 in Ridderkerk. Vanaf 19:30 uur is de zaal open en de lezing zal beginnen om 20:00 uur.

Een paludarium is -letterlijk- een moerasbak. Het landdeel daarin is drassig tot net overspoeld met water. Ligt het accent op de oever, dan zouden we van een riparium moeten spreken. In een aquaterrarium speelt het water meer de rol van bevochtiger.

In het algemeen praten we over vochtig-warme vivaria. Dat geeft mogelijkheden met betrekking tot de te houden planten en dieren, maar brengt ook moeilijkheden mee en legt zelfs beperkingen op. Men zal zich moeten verdiepen in de eisen die planten en dieren stellen en bij de bouw/aanschaf van een ‘bak’ voor een zekere mate van klimaatbeheersing moeten zorgen. De ventilatie is daarbij wel de belangrijkste factor.

Getoond worden bakken van de verschillende typen, de techniek en (zelf)bouw, alsmede de te houden dieren en planten en de vermenigvuldiging en kweek daarvan.
Ridderkerkse Aquarium Vereniging Ciliata

R.A.V. Ciliata is nu ook actief op sociale media. Neem een kijkje op de Facebookpagina van De Ridderkerkse Aquarium Vereniging Ciliata!
Jeffreyf
Gebruiker
 
Berichten: 26
Onderwerpen: 17
Geregistreerd: 11 aug 2009, 11:33
Verzonden: 0 Duimpje
Ontvangen: 0 Duimpje
Leeftijd:

Nederland
Soort aquarium: gezelschap
Formaat: 120X50X50Keer terug naar Bakkenschouw, meeting en evenementen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast