Uitstroombuis..hoe te richten??

Waterwaarden, watertesten en waterverbeteraars.

Moderators: hans7, BertE, Ton, SugarLEVI

Berichtdoor amberlizzy » 31 maart 2008, 11:12

Nee, heb geen kaamlaag..wel wat stof , maar dat was omdat ik er natuurlijk weer met mijn poten inmoest, is nu weer weg.
Een huis zonder katten is als een aquarium zonder vissen..
Avatar gebruiker
amberlizzy
Junkie
 
Berichten: 2673
Onderwerpen: 121
Afbeeldingen: 90
Geregistreerd: 31 dec 2007, 18:05
Woonplaats: Hoogeveen
Verzonden: 0 Duimpje
Ontvangen: 0 Duimpje
Leeftijd: 50

Nederland
Soort aquarium: rekord 60,1 meter bak,Rio125, +garnalen
Regio: Tanganyika en gezelschap
Formaat: 60*30*30,100*40*50,80*40*50

Berichtdoor Lotje » 31 maart 2008, 14:28

Kun je je uitstroom zo richten dat het wateroppervlak wel kabbelt maar geen luchtbellen maakt? Juist die luchtbellen halen de CO2 er uit.
En waar zit je uitstroom? Tegen de achterwand of zijwand? Ik heb hem vanuit achterwand schuin naar beneden langs de zijwand. De gaatjes heb ik wat naar boven gedraaid zodat het opp. wel kabbelt. Krijg je ook minder gauw een kaamlaag.
Als je planten dan wat bewegen is alleen maar goed. Er komt dan genoeg 'voedsel' langs om op te nemen.
Lotje
Avatar gebruiker
Lotje
PR Lady
 
Berichten: 11795
Onderwerpen: 429
Afbeeldingen: 39
Geregistreerd: 04 okt 2003, 23:21
Woonplaats: Amsterdam
Verzonden: 0 Duimpje
Ontvangen: 0 Duimpje
Leeftijd:

Nederland
Soort aquarium: Gezelschapsbak
Regio: Mix + veel planten.
Formaat: 120X35X45

Berichtdoor amberlizzy » 31 maart 2008, 14:35

Klopt, het kabbelt nu als een beekje bij bijna windstil weer.
De uitstroom zit op de achterwand..de planten bewegen wel een ietsje, da's dus wel goed.
Ik vind alleen de stroom vrij krachtig, niet zo erg, maar als ik hem zo zou doen als jij hem hebt, denk ik dat de planten omvergeblazen worden [ om het even plastisch uit te drukken]

Ps, echte luchtbellen had ik nu ook weer niet, maar gewoon echt teveel stroming, naar mijn idee. Toen die man de buis draaide waren er wel bellen, toen ze [ de mensen] weg waren heb ik dat wel weer iets weg kunnen draaien.
Avatar gebruiker
amberlizzy
Junkie
 
Berichten: 2673
Onderwerpen: 121
Afbeeldingen: 90
Geregistreerd: 31 dec 2007, 18:05
Woonplaats: Hoogeveen
Verzonden: 0 Duimpje
Ontvangen: 0 Duimpje
Leeftijd: 50

Nederland
Soort aquarium: rekord 60,1 meter bak,Rio125, +garnalen
Regio: Tanganyika en gezelschap
Formaat: 60*30*30,100*40*50,80*40*50

Berichtdoor Lotje » 31 maart 2008, 16:21

toen ze [ de mensen] weg waren heb ik dat wel weer iets weg kunnen draaien.


Goed gedaan ;)
Lotje
Avatar gebruiker
Lotje
PR Lady
 
Berichten: 11795
Onderwerpen: 429
Afbeeldingen: 39
Geregistreerd: 04 okt 2003, 23:21
Woonplaats: Amsterdam
Verzonden: 0 Duimpje
Ontvangen: 0 Duimpje
Leeftijd:

Nederland
Soort aquarium: Gezelschapsbak
Regio: Mix + veel planten.
Formaat: 120X35X45

Re: Uitstroombuis..hoe te richten??

Berichtdoor Dries Jos » 20 nov 2015, 18:30

Hallo
Ik heb laatst gelezen dat als je de uitstroom juist boven het oppervlakte laat lopen dit niet goed is voor de CO2.
Dus raad ik aan deze naar onder te richten of halverwege het aquarium. Je planten gaan dan misschien wat scheef hangen
maar dan kan je ,zoals ik hier gelezen heb, de eind stop er af halen, dit verminderd de druk op het water dat uit de gaatjes komt.

Jos
Dries Jos
Gebruiker
 
Berichten: 55
Onderwerpen: 18
Afbeeldingen: 19
Geregistreerd: 17 dec 2014, 18:05
Woonplaats: Opgrimbie
Verzonden: 0 Duimpje
Ontvangen: 1 Duimpje
Leeftijd: 65

Belgium
Soort aquarium: juwel vision 450(gezelschap)
Formaat: 150x51x51

Re: Uitstroombuis..hoe te richten??

Berichtdoor Kardinaaltje » 20 nov 2015, 18:44

Alhoewel dit een heel oud topic is, klopt dit wel. :cool:
Groetjes Dina.
Avatar gebruiker
Kardinaaltje
Beheerster
 
Berichten: 49924
Onderwerpen: 1014
Afbeeldingen: 630
Geregistreerd: 02 mei 2003, 20:09
Woonplaats: Almere
Verzonden: 97 Duimpjes
Ontvangen: 93 Duimpjes
Leeftijd: 55

Seychelles

Vorige



Keer terug naar Water en chemie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast