vervelende Co2 reactor

Pompen, opvoerhoogtes, verlies en vermogen. Interne of externe filters. Biologische filters.

Moderators: hans7, BertE, Ton, SugarLEVI

vervelende Co2 reactor

Berichtdoor Edolem » 17 apr 2016, 9:43

Hoi,

ik heb bijna alles op orde in mijn 700 liter bak. Op de reactor na.. Ik heb:

http://www.aquariaveldhuis.nl/index.php ... uctID=9213

Het vervelende is dat het pompje na verloop dicht gaat zitten en niet fatsoenlijk meer water geeft. Ik zie dat dan aan het blauwe schoepenrad. Dan lost niks meer op.
Meer mensen met dit probleem? Ik heb ook een externe bioloog eronder hangen. Wie kan me adviseren over een goed werkend alternatief: intern of extern.
Edolem
Gebruiker
 
Berichten: 7
Onderwerpen: 3
Geregistreerd: 28 maart 2016, 21:23
Woonplaats: Aelse (Elsloo)
Verzonden: 0 Duimpje
Ontvangen: 1 Duimpje
Leeftijd:
Soort aquarium: eerste Malawi, nu gezelschap
Formaat: 170 x 66 x 60

Re: vervelende Co2 reactor

Berichtdoor Christa » 19 apr 2016, 21:24

Sorry, ik heb al een tijdje geen CO2 meer op de bak, maar ik had gewoon zo'n trapje erin hangen met een omgekeerd bakje bovenaan.

CO2 in je bioloog pompen heeft geen zin- dan kun je een reactor op de terugvoerslang zetten (bioloog naar aquarium) of in de bak zelf.
Het heeft allemaal zijn eigen voor- en nadelen en ik kan niet voor jou beslissen wat voor jou het prettigst werkt.
Christa
Die hard
 
Berichten: 8045
Onderwerpen: 75
Afbeeldingen: 15
Geregistreerd: 09 dec 2006, 13:55
Woonplaats: De Bilt
Verzonden: 311 Duimpjes
Ontvangen: 122 Duimpjes
Leeftijd:

Nederland
Soort aquarium: gezellige chaos
Regio: 1 hoog
Formaat: W.I.P.

Re: vervelende Co2 reactor

Berichtdoor 1Paul » 20 apr 2016, 6:33

google eens op omgekeerd bakje co2, dan kom je wel het een en ander tegen met berekeningen erbij...

principe is eenvoudig, zoals Christa al aangeeft men neme een bakje en hangt dit omgekeerd in het aquarium, hierin boor je een gaatje van 5mm waar je je slangetje doorwurmt, iets dieper dan het bakje is, op die manier zie je de co2 lopen en heb je dus ook geen losse bellenteller nodig...

bakjes maat moet je maar ff op zoeken EN, niet onbelangrijk, er moet stroming onderlangs het bakje zijn zodat het water er voldoende langs komt om de co2 op te nemen...
IK BEN IK
1Paul
Junkie
 
Berichten: 4313
Onderwerpen: 48
Afbeeldingen: 27
Geregistreerd: 05 apr 2008, 10:07
Woonplaats: Medemblik
Verzonden: 0 Duimpje
Ontvangen: 12 Duimpjes
Leeftijd:

Nederland

Re: vervelende Co2 reactor

Berichtdoor Edolem » 21 apr 2016, 23:18

nou volgens mij volgen jullie me niet.. of ben ik te onduidelijk. ik heb al een volledige co2 installatie. alleen ik wil graag mijn reactor verbeteren.
Edolem
Gebruiker
 
Berichten: 7
Onderwerpen: 3
Geregistreerd: 28 maart 2016, 21:23
Woonplaats: Aelse (Elsloo)
Verzonden: 0 Duimpje
Ontvangen: 1 Duimpje
Leeftijd:
Soort aquarium: eerste Malawi, nu gezelschap
Formaat: 170 x 66 x 60

Re: vervelende Co2 reactor

Berichtdoor Christa » 22 apr 2016, 6:24

Yup, je bent onduidelijk. :grin:

Je klaagt dat de jouwe niet naar behoren werkt, ("Meer mensen met dit probleem? "-> nee dus) en vraagt hoe anderen dan doen.
( "Wie kan me adviseren over een goed werkend alternatief: intern of extern. ")
Geven we daar antwoord op- is het niet het antwoord dat je wilt hebben.

Jouw constructie werkt niet, we geven je alternatieven- of je daar iets mee wilde doen ja/nee is helemaal aan jou.


Als je jouw bakje met rotor wilt blijven gebruiken kan ik je adviseren om het iedere week in een bakje water met een (halve) bruistablet voor kunstgebitten te leggen.
Dat breekt alle aanslag af die de functie belemmert en verkleint de kans dat je zelf met boenen oid iets beschadigd/ uit balans brengt.
Christa
Die hard
 
Berichten: 8045
Onderwerpen: 75
Afbeeldingen: 15
Geregistreerd: 09 dec 2006, 13:55
Woonplaats: De Bilt
Verzonden: 311 Duimpjes
Ontvangen: 122 Duimpjes
Leeftijd:

Nederland
Soort aquarium: gezellige chaos
Regio: 1 hoog
Formaat: W.I.P.

Re: vervelende Co2 reactor

Berichtdoor 1Paul » 22 apr 2016, 7:29

ieder pompje welk je gebruikt zal vervuilen op den duur, soms eerder soms later, neem je een omgekeerd bakje heb je daar geen last van anders dan wat aanslag erop wat je eens in de zoveel tijd eraf haalt, dat is dus een alternatief...

voor de rest, doe ermee wat je wilt of blijf gewoon je reactor pompje schoonmaken, simpeler kunnen we het niet maken voor je...
IK BEN IK
1Paul
Junkie
 
Berichten: 4313
Onderwerpen: 48
Afbeeldingen: 27
Geregistreerd: 05 apr 2008, 10:07
Woonplaats: Medemblik
Verzonden: 0 Duimpje
Ontvangen: 12 Duimpjes
Leeftijd:

Nederland

Re: vervelende Co2 reactor

Berichtdoor Apisto » 22 apr 2016, 23:11

Een omgekeerd bakje is niet te vergelijken met deze reactor. Heb je wel eens gedacht over een externe reactor? Die zijn over het algemeen veel beter.
Apisto


Bondskeurmeester van bakken
Avatar gebruiker
Apisto
Keuringsdienst van waren
 
Berichten: 18842
Onderwerpen: 672
Afbeeldingen: 198
Geregistreerd: 20 sep 2004, 11:36
Woonplaats: Alphen aan den Rijn
Verzonden: 0 Duimpje
Ontvangen: 7 Duimpjes
Leeftijd:

Nederland
Soort aquarium: Gezelschaps Aquarium
Regio: Vissen: Azië georiënteerd.
Formaat: 130 60 55

Re: vervelende Co2 reactor

Berichtdoor Edolem » 04 mei 2016, 19:05

bedankt voor de reacties. ik had niet in de gaten dat jullie dat omgekeerd bakje ook bedoelden bij een co2 installatie. Ik wil proberen zo efficient mogelijk de co2 te laten oplossen. ik heb een externe biologisch filter (eronder staan via een overloop). Daar staat een redelijke goede pomp op. wat zou een optimale variant kunnen zijn? Ik zag ook eens ergens zelfbouw??
Edolem
Gebruiker
 
Berichten: 7
Onderwerpen: 3
Geregistreerd: 28 maart 2016, 21:23
Woonplaats: Aelse (Elsloo)
Verzonden: 0 Duimpje
Ontvangen: 1 Duimpje
Leeftijd:
Soort aquarium: eerste Malawi, nu gezelschap
Formaat: 170 x 66 x 60

Re: vervelende Co2 reactor

Berichtdoor 1Paul » 05 mei 2016, 7:26

als je het nu over het omgekeerde bakje hebt zijn er op het net tooltjes te vinden, hier op de site misschien zelfs wel, waar je uit kunt rekenen welke maat je nodig hebt, althans, welke oppervlak in verhouding tot je bak, hang het bakje ergens in je aquarium waar het water goed stroomt, in de buurt van je uitstroom dus, op die manier zal het water eronder door stromen en zo het co2 meenemen...
IK BEN IK
1Paul
Junkie
 
Berichten: 4313
Onderwerpen: 48
Afbeeldingen: 27
Geregistreerd: 05 apr 2008, 10:07
Woonplaats: Medemblik
Verzonden: 0 Duimpje
Ontvangen: 12 Duimpjes
Leeftijd:

Nederland



Vergelijkbare onderwerpen

aqua medic co2 reactor 1000 Forum: Aangeboden Auteur: Laliaatje Reacties: 5
2 filters icm co2 reactor Forum: Pompen en filters Auteur: DannyL Reacties: 4
Mijn vervelende algen Forum: Algen Auteur: DannyL Reacties: 8
TK Externe CO2 reactor Forum: Aangeboden Auteur: Jan Broere Reacties: 7
CO2 reactor vult niet! Forum: Water en chemie Auteur: Superkip Reacties: 19

Keer terug naar Pompen en filters

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast