Buitenfilter in serie?

Pompen, opvoerhoogtes, verlies en vermogen. Interne of externe filters. Biologische filters.

Moderators: hans7, BertE, Ton, SugarLEVI

Buitenfilter in serie?

Berichtdoor Bender » 06 jun 2015, 17:23

Ik ben van plan mijn oude buitenfilter (Tetra EX600) die wat lekt, maar die ik weer heb dichtgekit in serie te plaatsen met mijn nieuwe Tetra EX800Plus.
Zou dit mogelijk zijn of zou de EX600 teveel restrictie geven dat de filtratie niet meer zo goed is?
De opvoerhoogte van de 600 is 1,1 meter, bij de EX800plus is dit 1,3 meter.

In welke volgorde moet ik dan de 2 buitenfilters plaatsen?
2 Opties:
- Intake - EX600 - EX800plus - output
- Intake - EX800plus - EX600 - output

Specificaties van de beide filters:
EX600:
Maximale filtratie: 60-120 liter
Waterdoorvoer: 630l/h
Filtercapaciteit: 5,7 liter (filterinhoud)
Verbruik: 7,5Watt

EX800plus:
Maximale filtratie: 100-300 liter
Waterdoorvoer: 790l/h
Filtercapaciteit: 6,6 liter (filterinhoud)
Verbruik: 10,5Watt

Zoals je ziet is de waterdoorvoer bij de EX600 trager, maar zou dat veel verschil uitmaken?
Bender
Gebruiker
 
Berichten: 45
Onderwerpen: 8
Geregistreerd: 07 feb 2015, 11:43
Woonplaats: België
Verzonden: 0 Duimpje
Ontvangen: 0 Duimpje
Leeftijd: 23

Belgium
Soort aquarium: Zelfbouw gezelschap
Regio: Zuid-Amerika
Formaat: 120 x 40 x 40

Re: Buitenfilter in serie?

Berichtdoor Kardinaaltje » 06 jun 2015, 18:25

Groetjes Dina.
Avatar gebruiker
Kardinaaltje
Beheerster
 
Berichten: 49924
Onderwerpen: 1014
Afbeeldingen: 630
Geregistreerd: 02 mei 2003, 20:09
Woonplaats: Almere
Verzonden: 97 Duimpjes
Ontvangen: 93 Duimpjes
Leeftijd: 55

Seychelles

Re: Buitenfilter in serie?

Berichtdoor Bender » 06 jun 2015, 19:01

Bedankt kardinaaltje, dat topic had ik al gelezen, maar hier gebruiken ze 2 dezelfde filters (de majoor alleszins).
Wat dus beter zou zijn is als er 1 pomp niet aan staat of mag ik het helemaal niet doen?
Bender
Gebruiker
 
Berichten: 45
Onderwerpen: 8
Geregistreerd: 07 feb 2015, 11:43
Woonplaats: België
Verzonden: 0 Duimpje
Ontvangen: 0 Duimpje
Leeftijd: 23

Belgium
Soort aquarium: Zelfbouw gezelschap
Regio: Zuid-Amerika
Formaat: 120 x 40 x 40

Re: Buitenfilter in serie?

Berichtdoor 1Paul » 07 jun 2015, 7:22

als je wilt kun je dit doen, ik persoonlijk zou dan 1 pomp niet aanzetten maar tegelijk beperk je dna de capaciteit van beidde pompen, meer weerstand op 1 werkende pomp dus.

is het de bedoeling om 1 instroom en 1 uitstroom te hebben zou ik persoonlijk een dikkere in en uitstroom gebruiken, met voldoende capaciteit, en hier een splitsing in maken met een Y om zo beidde pompen aan te sluiten...
IK BEN IK
1Paul
Junkie
 
Berichten: 4291
Onderwerpen: 48
Afbeeldingen: 27
Geregistreerd: 05 apr 2008, 10:07
Woonplaats: Medemblik
Verzonden: 0 Duimpje
Ontvangen: 12 Duimpjes
Leeftijd:

Nederland

Re: Buitenfilter in serie?

Berichtdoor Bender » 07 jun 2015, 10:14

Ok, dat is dan wel vervelend.
Nu, ik zal dan maar upgraden naar 2 inputs en outputs, dus gewoon 2 naast elkaar laten draaien.
Geeft dan normaal gezien geen problemen en meer filtratie.
Bender
Gebruiker
 
Berichten: 45
Onderwerpen: 8
Geregistreerd: 07 feb 2015, 11:43
Woonplaats: België
Verzonden: 0 Duimpje
Ontvangen: 0 Duimpje
Leeftijd: 23

Belgium
Soort aquarium: Zelfbouw gezelschap
Regio: Zuid-Amerika
Formaat: 120 x 40 x 40




Keer terug naar Pompen en filters

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast